Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Exclusief Lotus Theory 1 Als 1000 Pk Sterke Esprit Opvolger

Exclusief: Lotus Theory 1 als 1.000 pk sterke Esprit-opvolger?

Lotus Theory 1 als 1.000 pk sterke Esprit-opvolger?

Autointernationaal heeft informatie in handen gekregen dat Lotus bezig is met de ontwikkeling van de Theory 1. Een hypercar die de Esprit moet doen vergeten en naar verluidt een vermogen van 1.000 pk krijgt.

Het plan om een nieuwe Esprit te bouwen, lag jarenlang op tafel bij Lotus. Nu is duidelijk dat de Britten een andere koers varen en zich op een hypercar richten. Geheel in lijn met de aankondiging van enkele maanden geleden dat men stopt met het bouwen van auto's met verbrandingsmotoren.

De Theory 1 staat op een geheel nieuw platform en krijgt een volledig elektrische aandrijflijn. Die aandrijflijn wordt samengesteld door Williams Advanced Engineering, het bedrijf achter de aandrijflijnen van onder meer de Jaguar I-Pace en het Formule E team van Williams.

1.000 pk!

Die aandrijflijn zal vermoedelijk bestaan uit drie elektromotoren. Twee elektromotoren op de achteras en eentje op de vooras. Het gecombineerde vermogen wordt geschat op zo'n 1.000 pk. Daarmee moet de Theory 1 in staat zijn om in minder dan 2 seconden naar de 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt naar verwachting op zo'n 320 km/h.

De techniek is grotendeels afgeleid van de Evija (spreek uit als 'Evija'), het eerste volledig elektrische model van Lotus. Van de Evija bouwt Lotus slechts 130 exemplaren. Alle exemplaren zijn al verkocht voor een prijs van 2 miljoen pond. De Theory 1 moet een stuk betaalbaarder worden. Lotus mikt op een prijs van zo'n 500.000 tot 600.000 pond.

De Theory 1 krijgt een modern design dat verwijzingen maakt naar de Esprit. De lijnen lopen door naar een agressieve achterzijde met een grote spoiler. Het lijkt erop dat Lotus de nieuwe auto in 2023 presenteert.

Specificaties Lotus Theory 1

  • Vermogen: 1.000 pk
  • Topsnelheid: 320 km/h
  • 0-100 km/h: minder dan 2 seconden
  • Aandrijflijn: drie elektromotoren
  • Accu: capaciteit onbekend
  • Prijs: 500.000 tot 600.000 pond


Comments